1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
emtv_728x90

Drepturile medicilor, aparate de o noua institutie - Avocatul Medicului

De Ziua Europeană a Medicului, Sănătatea Media Group a organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor şi Colegiul Medicilor din Bucureşti, o conferinţă dedicată situației medicilor români, în condițiile în care ne aflăm într-o perioadă în care profesia de medic este din ce în ce mai puțin apreciată de autorități și societatea civilă.

În acest contex, Sănătatea Media Group a propus înfiinţarea unei noi instituţii dedicată apărării drepturilor medicilor şi anume Avocatul Medicului, idee salutată de participanții la conferință, autorități din domeniul sanitar, medici, reprezentanți ai sindicatelor din sănătate. Avocatul Medicului se doreşte a fi o instituţie autonomă şi independentă care are drept scop apărarea drepturilor şi demnităţii medicilor în raporturile acestora cu autorităţile publice şi societatea civilă. Activitatea Avocatului Medicului va fi ghidată de principii solide precum dreptatea, echitatea, demnitatea şi solidaritatea. Sănătatea Media Group îşi doreşte ca prin intermediul acestei instituţii - Avocatul Medicului, să apere demnitatea şi să promoveze drepturile şi interesele medicilor în toate sferele de activitate. Cu ajutorul acestei instituţii se va decide asupra petiţiilor formulate de medicii lezaţi prin încălcarea drepturilor de către autorităţile administraţiei publice sau societatea civilă. Avocatul Medicului va realiza propuneri legislative menite să apere drepturile medicilor, precum şi propuneri privind petiţiile formulate şi va verifica stadiul de rezolvare a acestora şi repunerea în drepturi a petiţionarilor. Conferinta "Avocatul Medicului" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi sponsorizat de Medcenter, Fundatia Elbe şi Status Prosper.

Citeste si Conferinţa “Avocatul Medicului” - 30 martie 2012

Semnaleaza abuz

Parteneri Oficiali

Comisia-pentru-Sanatate-si-Familie-a-Camerei-DeputatilorColegiul-Medicilor-din-BucurestiColegiul-medicilor-din-Romaniaelbe.ro

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss