1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
emtv_728x90

Avocatul Medicului trebuie sa aiba caracter institutional

Prezent în cadrul Conferinței Avocatul MediculuiProf. univ. dr. Florian Popa, fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti și membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, a apreciat ca oportună înființarea unei instituții care să apere drepturile și libertățile medicilor din România.

 

În calitate sa de şef al Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor, Prof. univ. dr. Florian Popa a declarat că a fost pus în situaţia de a analiza foarte multe cazuri de așa-zis malpraxisProf. univ. dr. Florian Popa consideră astfel că multe greşeli care fac obiectul cazurilor de malpraxis, aproximativ 30%, apar din lipsa de comunicare între medic şi pacient. De asemenea, un procent considerabil de situații de malpraxis intervin din cauza lipsei banilor, a fondurilor necesare unei bune desfășurări a actului medical.

 

"La ce ar folosi Avocatul MediculuiAvocatul Medicului ar trebui să apară acolo unde medicul nu îşi permite să anagajeze un avocat privat. Această instituţie ar putea să apere medicul în faţa justiţiei şi ar fi, în aceste condiţii utilă, dacă va căpăta un aspect instituţional. Ideea ca atare este o idee care ar conveni clasei medicale care a mai rămas în ţară.", a apreciat Prof. univ. dr. Florian Popa.

Conferința Avocatul Medicului a fost organizată de Sănătatea Media Group cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Medicului, parteneri fiind Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.

Conferinta "Avocatul Medicului" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi sponsorizat de Medcenter, Fundatia Elbe şi Status Prosper.

 

Citeste si:

 

Prof.Univ.Dr. Florian Popa: sistemul sanitar romanesc, o catastrofa

Semnaleaza abuz

Parteneri Oficiali

Comisia-pentru-Sanatate-si-Familie-a-Camerei-DeputatilorColegiul-Medicilor-din-BucurestiColegiul-medicilor-din-Romaniaelbe.ro

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss