1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
emtv_728x90

Medici nemotivati financiar si profesional, sistem sanitar subfinantat

Conferinţa Avocatul Medicului şi-a primit invitaţii de renume în sala de şedinţe a Comisiei de Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor. Prof.Univ.Dr. Florian Popa şi deputatul Rodica Nassarpreședintele Comisie de Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, au fost cei care au deschis dezbaterea axată pe drepturile medicilor din România.

 

Astfel, Rodica Nassar a ridicat problema migrării cadrelor medicale din cauza proastei salarizări din ţara noastră: "Un rezident are acelaşi salariu ca o menajeră care lucrează pentru o familie. Este regretabil aşa ceva. Cum îi ţinem noi în ţară?". În acest context, Rodica Nassar a menționat că autoritățile ar trebui să reorganizeze sistemul de salarizare a cadrelor medicale și să le ofere locuri de muncă decente, conform pregătirii acestora.

 

O altă problemă ridicată de deputatul Rodica Nassar a fost cea a alocării fondurilor pentru sănătate: "Această zonă foarte sensibilă, sănătatea, ne intereseaze pe noi toţi, de când ne naştem până când murim. De aceea, ar fi bine să se aloce mai mulţi bani pentru sănătate. România este sub media europeană la alocarea de fonduri pentru sănătate. Dacă media europeană este de 8-9 % din PIB, în România suma alocată pentru Sănătate ajunge abia la 3,2%".

Conferința Avocatul Medicului a fost organizată de Sănătatea Media Group cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Medicului, parteneri fiind Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.

Conferinta "Avocatul Medicului" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi sponsorizat de Medcenter, Fundatia Elbe şi Status Prosper.

 

Citeste si:

Avocatul Medicului trebuie sa aiba caracter institutional

Semnaleaza abuz

Parteneri Oficiali

Comisia-pentru-Sanatate-si-Familie-a-Camerei-DeputatilorColegiul-Medicilor-din-BucurestiColegiul-medicilor-din-Romaniaelbe.ro

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss