1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
emtv_728x90

Importanta Avocatului Medicului, subliniata de Conf.Univ.Dr. Laurentiu Belusica

Importanța înființării unei instituții care să apere drepturile medicilor, precum cea propusă de Sănătatea Media Group – Avocatul Medicului, a fost subliniată de Conf.Univ.Dr. Laurențiu Belușică, șeful Clinicii de Chirurgie Generală a Spitalului Clinic de Urgență MIRA "Dimitrie Gerota" București.

 

 

În cadrul Conferinței Avocatul MediculuiConf.Univ.Dr. Laurențiu Belușică a indicat problemele cu care se confruntă astăzi medicii români și asupra cărora instituția propusă spre înființare ar putea să intervină. Astfel, Conf.Univ.Dr. Laurențiu Belușică a amintit de numărul foarte mic de medici față de media europeană. În România, sunt aproximativ 53.000, adică 1,9 medici la 1000 locuitori. În aceste condiții, volumul de muncă al medicilor români depășește cu mult norma unui cadru medical european. "Profesia de medic este singura profesie care are perioade de lucru de peste 24 de ore", a menționat Conf.Univ.Dr. Laurențiu Belușică.

 

O altă problemă ridicată de Conf.Univ.Dr. Laurențiu Belușică este permanenta presiune a acuzației de malpraxis, chiar și atunci când aceasta nu se justifică. "Azi informația este accesibilă. Pacienții citesc, dar de foarte multe ori nu înțeleg exact și au cerințe nejustificate. Pe de altă parte, mai sunt și foarte mulți pacienți care sunt neinformați, inconștienți sau ignoranți în ceea ce privește păstrarea stării lor de sănătate. În cazul malpraxisului, cred că o cauză importantă este și lipsa de comunicare între medic și pacient", a spus Conf.Univ.Dr. Laurențiu Belușică. De asemenea, acesta a amintit că în cazul în care asupra unui medic planează acuzația de malpraxis, numele acestuia nu este reabilitat, chiar dacă este declarat nevinovat. Iar în cazul pierderii dreptului de practică medicală, reinserția socială pe altă zonă este extrem de dificlă.

Și proasta finanțare a sistemului sanitar, precum și salarizarea sub standardele și riscurile asumate în exercitarea meseriei, sunt motive pentru care Conf.Univ.Dr. Laurențiu Belușică este de părere că ar trebui să fie înființată o instituție care să lupte pentru drepturile medicilor, precum Avocatul Medicului.

Conferința Avocatul Medicului a fost organizată de Sănătatea Media Group cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Medicului, parteneri fiind Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.

 

Citeste si

Prof.Univ.Dr. Monica Pop a apreciat ideea infiintarii Avocatului Medicului

Semnaleaza abuz

Parteneri Oficiali

Comisia-pentru-Sanatate-si-Familie-a-Camerei-DeputatilorColegiul-Medicilor-din-BucurestiColegiul-medicilor-din-Romaniaelbe.ro

Partener media principal

EXPLORE-fara-bg

Parteneri Media

Social Bookmarks

facebooktwitterinrss